torsdag 1 juli 2010

Ös med Özz på MACK!

Jag var tyvärr inte på MACK igår pga av skärgård...
men så här skriver Mats Andersson (som är en MACKare... alltså en rookiekomiker som är med och driver MACK) om kvällen på sin blogg:

Det var riktigt skön stämning på Ribersborgs Kallbadhus i Malmö när MACK hade föreställning igår. Özz Nûjen och Khalid Geire var huvudnamnen men även Sara Andersson, Danial Ali Akbari och framförallt Staffan Nordqvist bjöd på riktigt bra gig.

Martin Svensson var konferencier visade varför han blev utsedd till Sveriges bästa standupkonferencier på Malmö Comedy Festival tidigare i år. Han drog igång det bra redan från början så stämningen var på topp när Staffan Nordqvist äntrade scenen. Han fick härlig respons från första stund och jag tror inte jag sett honom få större skratt än ikväll.

Därefter Sara Andersson som också bjuder på många skratt innan det är dags för Khalid Geire att avsluta första akten. Han tar bland annat upp fotbolls-VM och varför Somalia och Kurdistan inte är med där. Väldigt, väldigt roligt och han får kvällens största skratt när han berättar vad som skulle hänt om Kurdistan fått hörna.

I andra akten inleder Danial Ali Akbari och som vanligt är det ganska hårda skämt om sin muslimska bakgrund men publiken köper det.

Därefter är det dags för Özz Nûjen att avsluta kvällen. Han börjar med att ge igen på Khalid som ju pratade en del om Kurdistans fotbollslag vilket blir väldigt, väldigt roligt. Överhuvudtaget var det väldigt mycket publikinteraktion och här-och-nu under hans gig den här kvällen. Özz brukar ha väldigt mycket improvisation under de uppträdanden jag sett med honom, men ikväll kändes det som det var mer än vanligt. Och publiken älskade det.

Nästa vecka kommer bland andra Tobias Persson och Thomas Oredsson och det har förutsättningar för att bli minst lika roligt som igår. Ett fåtal biljetter finns kvar så gå in på Kulturcentralen och köp dem innan de tar slut.

http://www.mats-andersson.se/index.asp?bloggID=1012

Inga kommentarer: