onsdag 7 juli 2010

Moralpartist eller kloakdjur?

Tillbaka i stan.
Oj vad avslappnad jag blev...det kan inte vara helt bra.
Visserligen är det kanske meningen med semester, men det lite primitivare livet har givit vissa effekter på mig.

T.ex har jag under 3 veckor dagligen sorterat sopor (i komposterbart, plast, papper, metall och glas, samt övrigt...) använt oerhört lite varmvatten, el och tekniska hjälpmedel.
Och som miljömedveten stadsmänniska känns ju detta oerhört bra...förstås

...fast så fort jag nu kommit hem så märker jag hur jag njuter av att slänga allt skit i samma påse, låta duschvattnet rinna absurt länge och kunna gå på en vanlig toa

(och inte den "separett" vi har på landet som NÄSTAN ser ut som en toalett
fast där man "sorterar" "soporna" medan man sitter sas, genom att kissa långt fram och bajsa långt bak. Jag hör att detta låter lätt och helt naturligt, men det går dock inte att göra samtidigt, om man inte är en man med ett oerhört långt organ, i slakt tillstånd alltså...
så man måste bestämma sig från början vad det ska bli. Hade ingen aning om att jag inte brukade göra det...bestämma mig alltså...)

Men jag har alltså på 3 veckor gått från att vara miljösympatisör till att bli en obehaglig "framåtsträvare" som sätter min egen bekvämlighet före moder jords överlevnad.

Får tänka mig för bättre nästa semsester.
Kanske är det bättre att åka på en överdrivet lyxig resa i nåt fattigt U-land och äta hummer medan man tittar på svältande barn, så kanske man blir mer inspirerad att göra goda saker på sin arbetstid.

Det är kanske så dom rika alltid resonerar...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer: