tisdag 21 juni 2011

Adde och kungen

Kvällens MACK-föreställning på Kallbadhuset, blev ännu en riktigt rolig och mysig kväll, med en lite internationell prägel.

Dels genom Zinat Pirzadeh, denna undersköna prinsessa
(eller som hon själv säger; julgran) från Iran som charmerar alla med sin plågsamt självupplevda historia och hennes fruktansvärt roliga krockar med allt det svenska.
Hon är den modigaste komiker jag känner, som trots att hon flera gånger blivit hotad för det hon säger, inte låter sig tystas, utan fortsätter roa oss och bryta ned våra fördomar. Go Zinat!

Johannes Finnlaugsson från Island, gästade oss för andra gången och gjorde det bra även denna gång. Bäst är han när han bjuder på, och driver med, sig själv.

Adde Malmberg, kvällens huvudakt är visserligen från Lund, men har bott i Stockholm länge, bor nu i Malmö, hejar på Helsingborg, skojade om Danmark och hånade Frankrike, så det blev ganska internationellt också.
Min favorit ikväll var hans tankar om kungen och hans "kaffeflickor". Mycket kul.

MACKs egen Staffan Nordqvist (från Kristianstad, men trevlig ändå...) var också väldigt kul och har nu en sådan pondus på scenen. Fortsätt så!

Kvällens konferencier Ludde Samuelsson gjorde också bra ifrån sig med kul prat med publiken. Och extra kul blev det när han mitt i ett samtal med en dansk kvinna i publiken om vad "fattas" heter på danska, plötsligt hennes man bryter in och säger "pölsen ska sitta i skrevet"
?????
Både Ludde och publiken hade lite svårt att hämta sig och sluta skratta.

Förutom danskan, hade vi ett härligt par i publiken från Bjärred, en "medelålders rockare" som enligt Adde snart hade antingen senilitet eller prostatabesvär att vänta sig...
Och som vanligt visade Malmöpubliken att den är Sveriges bästa ståupp-publik...
i Malmö...

Inga kommentarer: